44-vuotias laaksossa - lapsi onnensa kukkuloilla

29.1. 15:03

Ihmisillä on taipumus vaipua masennukseen iässä 40 plus jotain. Esimerkiksi britti on kaikkein onnettomin 44-vuotiaana, brittiläinen sanomalehti Daily Telegraph kertoo brittiläisen Warwickin ja amerikkalaisen Dartmouthin yliopiston tekemästä tutkimuksesta, johon haastateltiin yli kahta miljoonaa ihmistä eri puolilta maailmaa.

Ikähaarukkaan 40-50 kuuluvien henkilöiden masentuminen on maailmanlaajuista köyhiä maita myöten. Masennus ei tullessaan myöskään kysy uhrinsa varakkuutta tai yhteiskunnallista asemaa. Eikä sitäkään, onko henkilö naimisissa vai naimaton tai onko hänellä lapsia.

Tutkijat huomasivat, että ihmisen koko elämän kattava onnellisuuskäyrä on U-kirjaimen muotoinen. Lapsi on onnensa kukkuloilla, yli 40-vuotias vajoaa pohjamutiin, mutta vanhoilla päivillä alkaa taas kummasti nauru maittaa.

Tutkijat painottavat sitä, että todistusaineisto 40-50-vuotiaiden henkisestä lamasta on vahva. He kuitenkin myöntävät, että syytä siihen ei voi tarkasti määritellä. STT

 

tässei nyt sit sanota mitään muista keski-iän kriisin merkeistä kuten rasta, harrikka, liian pienet alusvaatteet ja jatkuva vittuilun tarve.

rahat takas vaadin. keskeneräisen tutkimuksen julkaisivat. nii saatana.