mie jäin nyt oikeen ihmimään tätä nykyajan turmeltavaa vaikutusta piltteihimme ja ehdotan siis oitis että seuraavat asiat/esineet/uskomukset kielletään lailla:

  • monopoli-peli. opettaa viattomille lapsosille että kiinteän materian hankkiminen keinoja kaihtamatta on sallittua, jopa toivottavaa ja se voittaa kellä on eniten omaisuutta. missä on kaikki henkinen hyvä, hengellinen pääoma? toisen huomioiminen, vilpitön auttamisen halu? leipäjonot, veikko hursti?
  • parpi-nuket. niillon pitkät kauniit jalat, terhakat tissit ja pitkä aaltoileva tukka. sen lisäksi niillon aina korkkarit ja nättejä vaatteita. missä tässä on henkinen hyvä, hengellinen pääoma? uurastaako parpi yökaudet kertotaulua muistellen ja euroopan pääkaupunkeja opetellen? pyrkiikö parpi koskaan yliopistoon? edes sairaanhoitajakouluun? ei. parpi vaan on ja näyttää helvetin kadehdittavan nätiltä. eikä muuten liho koskaan. siinä jos missä on nuorille kasvaville epävarmoille puperteettityttösille huono esikuva. mie en AINSKAN koskaanikinä haluis näyttää parpilta. siis et ois pitkät kauniit jalat, terhakat tissit ja pitkä aaltoileva tukka. EN KOSKAAN kuulitteko? en koskaan *itkee....* nyyh.... en koskaan....
  • sanaselitys-peli. lisää epätasa-arvoa, koska siinä pärjätäkseen on osattava sekä lukea että kirjoittaa. entä vauvat? joku on unohtanut keskuudestamme vauvat konsanaan. onko nyt pikkupiltillämme hyvä olla kun koko muu suku pelaa sanaselityspeliä ja yks vaan istuu sitterissä ja kakkii pöksyyn? selkeetä ikärasismia koko peli. roviolle. perkeleen keksintöä.
  • peipi porn. sallii lapsukaisen (peipi pornin) heitteillejätön ja hylkäämisen. oppiiko peipi pornin äiti/isukki koskaan vastuullisuutta omasta jälkeläisestään, koska peipi pornin voi jättää yksin pimeään makaamaan ilman vaatteita VIIKKOKAUSIKSI? jopa kuukausikaupalla on näitä peipi porneja pidetty ilman välttämätöntä hoitoa - ilman ruokaa ja juomaa ja vaippoja ja vaatteita. minäkin löysin tyttäreni peipi pornin VINTILTÄ pari viikkoa sitten eikä tyttäreni edes muistanut MINÄ VUONNA HÄN on kyseisen peipin saanut. herraisä sentään. kävikö hän edes neuvolassa? ei minulle ole kukaan kertonut mitään. tyttäreni on jättänyt heitteille peipin, jonka fyysisestä ja henkisestä kehityksestä hän ei ole ollut kiinnostunut herraties kuinka pitkään aikaan. peipi porn on taantunut vintillä viettäminään yksinäisinä kuukausina ja nyt on edessä ainoastaan huostaanotto. valvooko tätä kukaan vai minä ainoastaan? olen aivan loppu tämän taakan alla.
  • nukkekoti. lapsi voi sisustaa nukkekodin ilman minkäänlaista koulutusta, ilman että on katsonut yhtä ainutta inno-ohjelmaa. hän voi kalustaa kiinteistön vailla selkeää teemaa, vailla yhtenäistä tyylisuuntaa. istuimet ja tuolit modernisti, sohva jugendia ja pöytä iki-ihanaa 70-luvun keltaista retroa. onko huoneistossa tarpeeksi säilytystilaa? onko kiinteistössä tehty milloin kuntokartoitus? entä vesi- ja viemäröinti? nuohooja, milloin nuohooja on viimeksi käynyt? palohälyttimet? aallon pallotuoli keittiössä? herraisä. milloin marko paananen tulee? entä tv-lupa? kuka sen maksaa, minävai? ei ei ja ei.  

en tohdi ajatella pidemmälle. päätä särkee. taitaa olla parempi että lapsukainen pelaa kuitenkin vaan sitä runescapea netissä.

Photobucket