ettei kaikille kuulijoilleni tule suomen journalistiliiton julkaisemaa journalisti -lehteä mkä on sinänsä harmi koskapa ko lehti on mielenkiintoinen. nyt kuitenkin omalla luvalla ja raastuvan uhalla kopy pasteen tänne 10.4. ilmestyneestä lehdestä jutun otsikolla "julkisuustyrkky povipommi sai vihdoin haluamansa":

"johanna tukiainen on ollut tuttu hahmo viihdetoimittajille vuosia. tukiainen on hakenut julkisuutta agressiivisesti: hän on soitellut ja viestitellyt viihdetoimittajille tarjoten milloin mitäkin juttua tai kuvaa itsestään.

tukiainen on ujuttautunut fanikuviin tähtien rinnalle ja lähetellyt kuviaan lehdille - ehdottaen seurapiirijuttua siitä, kuinka hän bailaa suihkuseurapiireissä. helsingin yössä tukiainen kiertelee etsimässä julkkiksia, joiden seuraan lyöttäytyä.

sinnikkyydestään huolimatta tukiainen on pysynyt c-luokan julkkiksena; hänestä on tehty joitakin juttuja, mutta vain palstantäytteeksi.

tukiainen on vanha tuttu myös hymyn toimituspäällikön ja tekstiviestiuutisen tekijän juha-tapio tuomelan kanssa. tukiainen oli tekstaillut tuomelan kanssa ja kertonut illanvietosta ilkka kanervan kanssa. myöhemmin tuomela oli kysynyt tukiaiselta illan kulusta. paljastui että ministeri kävi kuumana kohukaunottareen. tuomela tunnisti uutisen.

kohun ryöpsähdettyä tukiainen on esiintynyt katuvaisena. hän on antanut ymmärtää, ettei olisi ryhtynyt esittelemään tekstiviestejä, jos olisi arvannut seuraukset. silti hän on vastannut haastattelupyyntöihin ahkerasti.

tukiaisen tuntevat toimittajat pitävät pahoittelureaktioita läpinäkyvinä: nimenomaan palstatilaa povipommi on himoinnut jo vuosia.

erään arvion mukaan koko jupakka oli alusta asti tarkkaan suunniteltu: suunnitelman mukaan tukiainen yrittäisi haastaa hymyn oikeuteen ja sen jälkeen "riitautuisi" lehden kanssa.

hymyn päätoimittaja esko tulusto kiistää väitteen. hänen mukaansa on ilmeistä, että tukiainen on muuttanut mielensä viestien julkaisemisesta oltuaan yhteydessä kanervaan tai tämän edustajiin. tuluston mukaan tukiainen ei ole myöskään maksanut sopimussakkoa, vaikka niin väittää. tukiainen on taas kertonut palauttaneensa haastattelupalkkionsa. hymy ei ole kuitenkaan halunnut rahoja, vaan on siirtänyt ne takaisin tukiaisen tilille.

mitä ajattelee tukiaisen juttuehdotuksia vuosien ajan torjunut viihdetoimittaja, kun näkee tämän helsingin sanomien pääuutisessa?

"no olemme naureskelleet koko ilmiötä porukalla. toisaalta tukiaisen motiivit ovat niin ilmeiset, että ne käyvät varmasti ilmi kaikille, hyvinkin lyhyen keskustelun jälkeen."